TARIM AKADEMİSİ

Tarım;  insan besini olabilecek ve ekonomik değeri olan her türlü bitkisel-hayvansal ürünün bakım, besleme, yetiştirme, koruma ve mekanizasyon faaliyetlerinin tamamı ile durgun sularda veya özel alanlarda yapılan balıkçılık faaliyetlerinin tümüdür. Akademi bilim, edebiyat ve sanat konularını tartışmak için bir araya gelen üyelerin oluşturduğu topluluk olarak belirtilebilir.

Tarım, insanlık tarihinin başlangıcından bu yana, hem en önemli geçim kaynağı olması hem de ekonomik disiplinlerin gelişmesinde dikkat edilen ilk sektör olması sebebiyle varlığını her dönem hassasiyetle sürdürmüştür. Bir ülkenin hem gelir kaynağı olarak hem de gıda ihtiyaçlarını uygun şekilde karşılaması bakımından diğer sektörlere oranla gelişme sürecinde desteklenmesi gereken ilk faaliyettir. Dünyada hızla artan nüfusunun gıda ihtiyacı, küresel iklim değişimi, savaşlar vb. nedenlerle birçok alanda günümüzde olduğu gibi gelecekte de açlık problemi ile yüz yüze kalınacaktır. Artan dünya nüfusunun besin ihtiyacının karşılamanın en büyük kaynağı birim alan veriminin artırılmasıdır. Birim alandan daha yüksek verim eldesi de yüksek verimli genotiplerin ıslah edilmesi, abiyotik ve biyotik stres faktörlerine dayanımın artırılması, optimum tarım alanlarında yetiştirilme, optimum düzeyde tarımsal uygulamalar ve etkin bir ulaşım zinciriyle tüketicilere ulaştırılması ile olacaktır. Tarım, tohum ile başlayan ve tüketicilere kadar süren oldukça uzun bir döngüyü içermektedir. Artık var olan toprakların her metrekaresinden daha yüksek birim alan verimi gerekmektedir.

Tarım akademisi, birim alandan daha yüksek verim, kaliteli üretim, sürdürülebilir bir tarım, sağlıklı üretim, muhafaza ve etkin bir pazarlama ile ürünlerin tüketicilere ulaşması konusunda gerek akademisyen gerekse konunun uzmanı araştırıcılar, üreticiler ve tüketiciler tarafından bilgi ve deneyimlerin paylaşılarak tarımsal üretime katkı sağlanmasını amaçlamaktadır.

 

Youtube Kanalımız: https://www.youtube.com/@TOVAM_TarimAkademi

 

Tarım akademisinin içerikleri

tovam@nku.edu.tr

adresine yapılacak öneri ve tavsiyeler doğrultusunda detaylandırılabilecektir.