Prof. Dr. Adnan ORAK'ın Kişisel Bilgileri İçin Tıklayınız...

 

Lisans öğrenimini 1979-1983 yılları arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nde tamamlamıştır. 

1983 yılında, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı’nda yüksek lisansa öğrenimine başlamış ve “Orta Anadolu’dan Temin Edilen Izgın (Eruca sativa Mill.) Ekotiplerinin Bazı Önemli Morfolojik ve Biyolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar ” başlıklı tezini 1984 yılında Prof. Dr. Zahir ÖĞÜTÇÜ danışmanlığında tamamlayarak “Ziraat Yüksek Mühendisi” unvanını almıştır. 1984 yılında, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı’nda başladığı doktora öğrenimini Prof. Dr. Şahabettin ELÇİ danışmanlığında yürüttüğü “Trakya Bölgesine Adapte Olabilecek Türkiye Fiğ (Vicia sativa L.) Çeşitlerinin Belirlenmesi” başlıklı tezini hazırlayarak 1989 yılında tamamlamış ve “Bilim Doktoru” unvanını almıştır. 

1984-1989 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmıştır. 

1991 yılında Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna atanmış, 1995 yılında tarihinde Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı alanında Doçent unvanı almıştır. 1996 yılında Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nde “Doçent” kadrosuna atanmıştır. 2001-2006 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde atandığı “Profesör” kadrosundaki görevine 2006 yılından itibaren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Çayır Mera Yem Bitkileri Anabilim Dalı’nda devam etmektedir.

Çayır Mera Yem Bitkileri alanında 1’i tamamlanmış ve 1’i devam etmekte olan 2 adet TÜBİTAK 1001 projesinde yürütücü, Üniversiteler tarafından desteklelenen Bilimsel Araştıma Projelerinde 1’i devam etmekte olan 8 projede yürütücü ve 1 projede araştırıcı olarak görev almış olan Prof. Dr. Adnan ORAK’ın ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış 53 adet makalesi, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş 51 adet bildirisi bulunmaktadır. Ayrıca, Orakefe yaygın fiğ, Sarıefe Macar fiğ, NKÜ Süleymanpaşa koca fiğ çeşitlerini tescil ettirmiştir. Fiğ türleri, mürdümük, ak acı bakla ve üçgül türlerinde ıslah çalışmalarını sürdürmektidir.

05/03/2021 tarihinde 3 yıl süre ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Trakya Tohumculuk Vadisi Uygulama ve Araştırma Merkezine Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmış olup, halen görevine devam etmektedir.