Doç. Dr. Alpay BALKAN'ın Kişisel Bilgileri İçin Tıklayınız...

 

Lisans öğrenimini 1998-2002 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nde tamamlamıştır.

2002 yılında, Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı’nda yüksek lisansa öğrenimine başlamış ve “Bazı Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Çeşitlerinde Farkı Sıra Arası ve Tohumluk Miktarının Verim ve Kalite Unsurlarına Etkileri” başlıklı tezini 2006 yılında Prof. Dr. Temel GENÇTAN danışmanlığında tamamlayarak “Ziraat Yüksek Mühendisi” unvanını almıştır. 2006 yılında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı’nda başladığı doktora öğrenimini Prof. Dr. Temel GENÇTAN danışmanlığında yürüttüğü “Ekmeklik Buğdayda (Triticum aestivum L.) Kurağa Dayanıklılıkla İlişkili Morfolojik ve Fizyolojik Özelliklerin Saptanması Üzerine Araştırmalar” başlıklı tezini hazırlayarak 2011 yılında tamamlamış ve “Bilim Doktoru” unvanını almıştır.

2004-2007 yılları arasında Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalında, 2007-2011 yılları arasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalında ve 2011-2014 yılları arasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak görev yapmıştır.

2014 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller Anabilim Dalı’nda Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna atanmış, 28/08/2019 tarihinde Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı alanında Doçent unvanı almıştır. 12/03/2021 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller Anabilim Dalı’nda “Doçent” kadrosuna atanmıştır.

Tahıllarda stres fizyolojisi ve bitki ıslahı konularında yürütülen 7 projede yürütücü ve araştırıcı olarak görev almış olan Doç. Dr. Alpay BALKAN’ın ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış 46 adet makalesi, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş 43 adet bildirisi bulunmaktadır. Ayrıca, Prof. Dr. Kayıhan Z. Korkut, Prof. Dr. İsmet Başer ve Prof. Dr. Oğuz Bilgin ile birlikte NKÜ Ziraat makarnalık buğday çeşidi ile NKÜ Lider, NKÜ Ergene, NKÜ Asiya ve NKÜ Zirve ekmeklik buğday çeşitlerini tescil ettirmiştir.

05/03/2021 tarihinde 3 yıl süre ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Trakya Tohumculuk Vadisi Uygulama ve Araştırma Merkezine Müdür Yardımcısı olarak atanmış olup, halen görevine devam etmektedir.