Prof. Dr. İsmet BAŞER Kişisel Bilgileri İçin Tıklayınız...

 

1982 yılında Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde lisans eğitimine başladı ve 1986 yılında aynı bölümden mezun oldu. 1986 yılında Tarla Bitkileri Bölümünde Yüksek Lisan eğitimine başladı ve 1988 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1988 yılında Tarla bitkileri Bölümünde Doktora eğitimine başladı. 1990 yılında asistan olarak Tarla Bitkileri Bölümünde göreve başladı. 1993 yılında doktora eğitimini tamamladı. 1995 yılında Yardımcı Doçent olarak atandı. 2002 yılında Tarla Bitkileri Bölümde Doçent Unvanını aldı. 2007 Yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümüne Prof. Dr. Oldu. 2007-2018 yılları arasında Ziraat Fakültesi dekan yardımcılığı görevini yürüttü. Trakya Üniversitesi Bitki ıslahı uygulama ve Araştırma merkeznde Müdür yardımcılığı görevinde bulundu. 2018 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü başkanı oldu. 2020 yılında Trakya Tohumculuk Vadisi Uygulama ve Araştırma Merkeizne Müdür olarak atandı. Halen bölüm başkanlığı ve müsürlük görevlerini sürdürmektedir.

 

Bitki ıslahı ve özellikle tahıl ıslahı konusunda çalışmalar yapmaktadır. Bitki ıslahı konusunda, 38 uluslararası dergi makalesi, 4 kitap bölümü yazarlığı, 24 uluslararası konferans makalesi, 30 ulusal konferans makalesi, 20 ulusal hakemli dergi makalesi olmak üzere 116 adet çalışma konuları ile ilgili yayını bulunmaktadır. TÜBİTAK, TAGEM, Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında yürütücü ve yardımcı araştırıcı olmak üzere 25 farklı projede görev almıştır. 1995 yılında 3 ay, 1998 yıllarında ise 4 ay Macaristan da Cereal Research Institute de double haploid bitkilerin eldesi konusunda eğitime katılmıştır. 2013 yılında 3 ay süre ile Meksika da bulunan Uluslararası Buğday ve Mısır Araştırma Merkezi (CIMMYT) hastalıklara dayanıklılık ıslahı konusunda çalışmıştır.

 

Bitki ıslahı, bitki ıslahının genetik ilkeleri, Deneme planlama ve Değerlendirme, Bitki Biyoteknolojisi, tohumluk teknolojisi vb. konularda lisasn ve lisans üstü ders vermektedir. Ayrıca, Prof. Dr. Kayıhan Z. Korkut, Prof. Dr. Oğuz Bilgin ve Doç. Dr. Alpay BALKAN ile birlikte NKÜ Ziraat makarnalık buğday çeşidi ile NKÜ Lider, NKÜ Ergene, NKÜ Asiya ve NKÜ Zirve ekmeklik buğday çeşitlerini tescil ettirmiştir. Tarla Bitkileri Bilimi Derneği, Bitki Islahçilari Derneği ve Eucarpia üyesidir. Ulusal ve uluslar arası farklı konferenaslara ve eğitim kurslarına katılmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.