Doç. Dr. Sefer DEMİRBAŞ'ın Kişisel Bilgileri İçin Tıklayınız...

Doç. Dr. Sefer DEMİRBAŞ, lisans öğrenimini 2003 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde, 2006 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalında yüksek lisans öğrenimini “Bazı Ayçiçeği (Helianthus annuus L.) Varyetelerinde Orobanche cumana Wallr.'nın Süperoksit Dismütaz (SOD; E.C.1.15.1.1) ve Peroksidaz (POD; E.C.1.11.1.7) Aktiviteleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması” başlıklı tez ile, 2011 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalında doktora öğrenimini “Arabidopsis thaliana (L.) Heynh. Bitkisinde Phelipanche ramosa (L.) Pomel Parazitinin ve Tuz Stresinin Neden Olduğu Fizyolojik, Biyokimyasal ve Gen İfadesi Düzeyindeki Değişimlerin Araştırılması” başlıklı tez ile tamamlamıştır. 2009-2010 Eğitim Öğretim döneminde Erasmus Programı kapsamında 4 aylık burs ile doktora çalışmalarının bir kısmını yapmak üzere Selanik Aristo Üniversitesi’nde (Aristotales University of Thessaloniki) bulunmuştur.

2005-2010 yılları arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalında, 2010-2014 yılları arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmıştır.

2014 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Bitkisel Biyoteknoloji Anabilim Dalında Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna atanmış, 2023 yılında Doçent unvanı almıştır.

Doç. Dr. Sefer DEMİRBAŞ bitki stres fizyolojisi, bitki genetiği ve bitki doku kültürü alanlarında birçok projede görev almış, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde, kitaplarda ve kongre bildirilerinde yazarlık yapmıştır. 7 tane yüksek lisans tezi yönetmiş, halen 3 yüksek lisans ve 2 doktora öğrencisine akademik danışmanlık yapmaktadır.

Doç. Dr. Sefer DEMİRBAŞ, 2018-2019 yılları arasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Müdür Yardımcısı ve Enstitü Yönetim Kuruluğu Üyeliği, 2019-2022 yılları arasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Biriminde (Ziraatbiyotek) Kurucu Müdür ve Planlama Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuştur.

Doç. Dr. Sefer DEMİRBAŞ, Ziraatbiyotek Planlama Kurulu Üyeliği (2019-devam) ve Trakya Tohumculuk Vadisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği (2023-devam) yapmaktadır.