2023-07-25

Tarımsal Üretim Planlaması Bölge İstişare Toplantılarının Yedincisi Bölge İllerin Katılımıyla Tekirdağ’da TNKÜ Rektörlük Toplantı Salonunda Gerçekleştirildi



Tarımsal üretim planlanması kapsamında istişarelerde bulunmak ve hazırlanan ''Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik" taslağını değerlendirmek üzere 24 Temmuz 2023 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova İl Müdürleri ve bölge illerinde tarımsal alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celaleddin Vatandaş, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Budan, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Balıkçılık Teknolojisi Yüksek Mühendisi Yılmaz Asutay, Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Yalova illeri Tarım ve Orman Müdürleri, STK temsilcileri, çiftçiler ve üreticiler katıldı.

Tohumculuk Vadisi Uygulama Araştırma Merkezini temsilen Merkez Müdürü Prof. Dr. İsmet Başer ve Dr. Öğr. Üyesi Kamil Özcan toplantıya katılmıştır.

Toplantıda ilk olarak Tarımsal Üretim Planlaması Yönetmelik taslağı ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Daha sonra ise sektörün öneri ve talepleri alındı.

Toplantıda tohumculuk ile ilgili planlamalardan bahsedilerek tohumculuk sektörüne bazı özel destekler olacağı açıklandı.